logo

Welkom op de flying nurse pagina!

Wie zijn de Flying Nurses?

Sinds 1997

De Flying Nurses zijn in 1997 opgericht als onderdeel van de Friday Night Skate in Amterdam. Wij rijden mee met de tocht en hebben verbandmiddelen bij ons. Ondertussen zijn er 10 Flying Nurses en vormen we een vaste ondersteuning van de Haarlem Nightskate en Velsen Nightskate.

EHBO diploma

De meeste Nurses hebben een EHBO diploma en ervaring. Enkelen hebben meer professionele medische ervaring. In ieder geval hebben we allemaal zeer ruime ervaring met skate-ongelukken en -verwondingen. Sinds onze oprichting rijdt er elke week een aantal nurses mee met de bovengenoemde tochten. Onze taken bestaan daar uit morele en fysieke ondersteuning van de deelnemers, het verschaffen van (preventief) gezondheidsadvies en het behandelen van slachtoffers. Daarbij houden wij goed contact met de begeleiders en de organisatie van de tocht.

Tourtochten

Sinds enkele jaren nemen wij ook deel aan grote toertochten, zoals de skeelerronde van Zaanstad. Onze taken zijn dan feitelijk dezelfde als bij de NightSkates. Hierbij zien we onszelf als aanvulling op het Rode Kruis. Wij gaan er vanuit dat we of samenwerken met het Rode Kruis of dat er goede afspraken zijn met een gemeentelijke gezondheidsdienst. Hierbij treden we dan op als de extra ogen en handen voor het Rode Kruis of de gemeentelijke dienst.

Het deelnemen van de Flying Nurses aan de toertocht op skates is een duidelijk pluspunt; in een groot aantal gevallen zijn we eerder bij een ongeval en kunnen makkerlijker op ongevalsplekken komen dan bijvoorbeeld een auto. Daarnaast voelen we wat de deelnemers voelen en kunnen daarmee risicovolle situaties goed inschatten.

Ten slotte kunnen we eenvoudige verwondingen zelf behandelen, waardoor we de werkdruk op het Rode Kruis verminderen. Het begeleiden van tourtochten doen we uiteraard belangeloos, maar we vragen wel een onkosten vergoeding en bijvoorbeeld een t-shirt van de tocht. Bent u geïnteresseerd in begeleiding of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u materiaal voor ons ?

Ons materiaal kopen we zelf, maar het meeste wordt gesponsord door de bekende fabrikanten (zie Sponsors), dat is wel zo prettig, want pleisters en Sterilon zijn best prijzig als je ze iedere week zelf moet aanschaffen. Dankzij onze sponsors hebben wij materiaal om iedereen gratis te helpen.

Wil u ons helpen in materiële of in financiële zin neem dan contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Flying Nurse worden ?

We kunnen best nog 1 of 2 pittige Flying Nurses gebruiken. Kun je goed skaten, heb je je EHBO-diploma, of werk je in de gezondheidszorg, mail mij dan op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.